Η κρυφή πλευρά των βελονοειδών ρουλεμάν

Η κρυφή πλευρά των βελονοειδών ρουλεμάν

Η κρυφή πλευρά των βελονοειδών ρουλεμάν

Στην γκάμα των ρουλεμάν πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλών ειδών τύποι. Τα πιο κοινά από αυτά είναι τα ρουλεμάν βαθειάς αύλακος και τα κωνικά. Μεταξύ αυτών, λιγότερο γνωστά, είναι τα βελονοειδή ρουλεμάν, τα οποία είναι ωστόσο απαραίτητα σε ορισμένες εφαρμογές όπου οι απαιτήσεις από πλευράς αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας είναι υψηλές. Ανακαλύψτε την κρυφή πλευρά των βελονοειδών ρουλεμάν που ταιριάζουν σε πολλούς μηχανισμούς.

Τα κυλιόμενα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι διαμορφωμένα όπως οι βελόνες, εξ ου και το όνομα. Αυτές οι χαλύβδινες βελόνες, με στρογγυλές ή επίπεδες άκρες, έχουν διάμετρο μικρότερη ή ίση με 5 mm και το μήκος τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο τους.
Τα ρουλεμάν υποστηρίζουν πολύ βαριά φορτία χάρη στην επιφάνεια επαφής τους που αναπτύσσονται από τις βελόνες που είναι τοποθετημένες σε χαλύβδινο ή πολυαμίδιο κλωβό.
Η κατασκευή τους οδηγεί σε μία εξαιρετικά συμπαγή μορφή και είναι η πρώτη επιλογή σε ρουλεμάν όταν ψάχνουμε για έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης, μεγέθους και βάρους.
Ένα βελονοειδή ρουλεμάν μπορεί έτσι να αντέχει 2 έως 8 φορές περισσότερο φορτίο από ένα ρουλεμάν βαθειάς αύλακος ή κωνικό με την ίδια διάμετρο του άξονα και όλα αυτά σε ένα μικρό χώρο.

Για ποια χρήση;

Ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας και την εφαρμογή, το συγκρότημα κυλίνδρων βελόνας και κλωβού μπορεί να ενσωματωθεί με δακτυλίους ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας τη σύνδεση μεταξύ των διαφόρων μηχανικών μερών.
Επομένως, τα ρουλεμάν με κυλίνδρους βελόνων είναι διαθέσιμα σε πολλές μορφές (κλωβοί, δακτύλιοι, ρουλεμάν με συμπαγή δακτυλίους, συνδυασμένα ρουλεμάν, ρουλεμάν βελονοειδή κ.λπ.) για να καλύψουν όλους τους τεχνικούς περιορισμούς των βιομηχανικών αγορών.

Αυτά τα ρουλεμάν που συνδυάζουν την ευρωστία, την ακρίβεια και την αντοχή αφορούν όλες τις βιομηχανικές αγορές και είναι πολύ παρούσες κυρίως στα εξής:
⦁ Αυτοκίνητα,
⦁ Δυο τροχούς (μηχανές),
⦁ Φορητά εργαλεία (τρυπάνια, αλυσοπρίονα, …),
⦁ Μηχανήματα κατασκευής,
⦁ Αντλίες και κινητήρες.

Τεχνογνωσία και υψηλό επίπεδο απόδοσης

Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η κατασκευή των ρουλεμάν αυτών είναι υπόθεση για τους ειδικούς. Πράγματι, τα μικρά, ελαφρύτερα, πάντα τόσο ακριβή και συχνά αόρατα, ρουλεμάν κυλίνδρων βελόνων είναι παντού στην καθημερινότητά μας. Περνούν απαρατήρητα, εξασφαλίζοντας στους χειριστές την καλή λειτουργία του εξοπλισμού τους, που απαιτείται για την παραγωγικότητα και την απόδοσή τους.